Rodinný dům Chotilsko

VIDEO DOMU ZDE...
Dispozice tohoto domu byly nejvíce ovlivněny požadavkem investora na společné prostory. Jelikož dům nyní slouží převážně k rekreačním účelů a klient požadoval možnost posezení většího množství lidí, je tomuto požadavku podřízen obytný prostor, který je zároveň propojen s venkovní velkou terasou. Terasa je zastřešena „kšiltem“, který dovolí ji užívat i během deštivých dnů. Zároveň slouží v letních měsících jako pasivní stínění prosklené stěny obývacího pokoje. Další nesporná výhoda tohoto zastřešení je fakt, že odstíní hluk bavící se společnosti na terase a neruší tak spící v pokojích v patře. Krom zádveří a skladu se v přízemí nachází koupelna, která je hojně využívána hlavně v letních měsících. V koupelně je za posuvnými panely schováno technické zázemí. Aby bylo docíleno segregace klidové a pobytové části, byl vstup na schodiště umístěn do zádveří, čímž došlo k eliminaci přenosu hluku z pobytové části přes schodiště do patra.
V patře je součástí chodby malá čítárna s knihovnou. Je zde samostatné wc, koupelna, ložnice a dva velké pokoje. V podhledu chodby jsou umístěny stahovací schody, po kterých je přístup do půdního prostoru, jenž skýtá velké úložné prostory.

 

Autor: 
ing. arch. Lukáš Pejsar
Realizace: 
2018
Užitná plocha: 
140 m2
Zastavěná plocha: 
86 m2
Obestavěný prostor: 
388 m3